Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schoolkinderen planten bomen in Proostenbos

Bomen planten

Schoolkinderen van basisschool GO De Vesten hebben  de eerste nieuwe bomen in Proostenbos geplant. Medewerkers van lokaal bestuur Herentals, Bosgroep Kempen Noord en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) begeleidden de aanplanting. De leerlingen kregen op de plantdag ook meer informatie over de verschillende boomsoorten en het nut van bebossing.

Wie in Vlaanderen wil ontbossen, moet voldoen aan de boscompensatieplicht. Zo blijft de hoeveelheid bos in Vlaanderen behouden. Ook het stadsbestuur moet aan deze verplichting voldoen wanneer het bomen wil verwijderen.

Omdat het bestuur resoluut kiest voor een boscompensatie op het eigen grondgebied, kocht het enkele jaren geleden het Proostenbos van Umicore. Het stadsbestuur plant in Proostenbos in deze eerste fase 4.765 nieuwe bomen. Daar komen er op termijn nog bij. Het moet een klimaatrobuust en biodivers bos worden. Er komen ook picknickbanken, een kampeerzone en een infopaneel.

Volgens  de communicatie van de stad is er al geruime tijd overleg met de Koninklijke Model Aero Club Herentals. De club heeft op dit moment haar werking op Proostenbos, maar dit is zonevreemd. Doordat Proostenbos op termijn volledig bebost gaat worden, is de stad op zoek naar een nieuwe locatie voor de club...  

De Koninklijke Model Aero Club blijft echter met de handen in het haar zitten, want vanuit de stad kwam er tot vandaag nog géén voorstel.   

Voorzitter Günther Cuypers KMACH : "Het gaat zomaar niet om zomaar gelijk welke open vlakte als vliegveld te gebruiken, zoals de stad beweert.   De stad is trouwens niet verplicht om de bosaanplantingen precies op Proostenbos te doen..."

Wordt vervolgd.  Foto's Adrie de Kok/NNieuws.

Proostenbos, Herentals, België

Bomen planten

Deel dit artikel